SEKAM- SOSYAL, EKONOMİK VE KÜLTÜREL ARAŞTIRMALAR MERKEZİ
Konu : Proje Önerisi Hazırlama ve Proje Destek Kaynakları Eğitimi
Sayı : 2025/BC/6 İstanbul, 26.04.2025
AKV (Araştırma ve Kültür Vakfı) ve YAGEV (Yaygın Eğitimi Geliştirme Vakfı) ile ortaklaşa düzenlemiş olduğumuz “Proje Önerisi Hazırlama ve Proje Destek Kaynakları Eğitim Programı (PCM)” 30-31 Mayıs-1 Haziran 2025 (Cuma-Cumartesi-Pazar) tarihlerinde, Genel Merkezimizde (İskenderpaşa Mah. Yeşil Tekke Sok. No: 4 Fatih- İstanbul) yapılacaktır. Ekte programını gönderdiğimiz eğitim çalışması, “Proje hazırlama, yürütme ve yönetim kapasitesini arttırarak, ulusal ve uluslararası proje fonu sağlayan kuruluşların fon kaynaklarından daha fazla yararlanılmasını sağlamak” amacıyla düzenlenmektedir. Katılımını istediğiniz Lise mezunu, üniversite öğrencisi ya da üniversite mezunu katılımcıların iletişim bilgilerini (Adı-Soyadı, Telefon Numarası, e-mail adresi ve eğitim durumu) en geç 26.05.2025 Pazartesi saat: 17.00’ye kadar elimizde olacak şekilde bildirmeniz gerekmektedir.
İlginize teşekkür eder, saygılar sunarım.
Prof. Dr. Burhanettin CAN
GENEL BAŞKAN
NOT:
____________________________________________________________________
İskenderpaşa Mah. Yeşil Tekke Sok. No: 4 Fatih – İSTANBUL
<www.sekam.com.tr>, < iletisim@sekam.com.tr>
AKV (ARAŞTIRMA VE KÜLTÜR VAKFI),
YAGEV (YAYGIN EĞİTİMİ GELİŞTİRME VAKFI) ile
SEKAM (SOSYAL, EKONOMİK VE KÜLTÜREL ARAŞTIRMALAR MERKEZİ)
Konu : PROJE ÖNERİSİ HAZIRLAMA VE PROJE DESTEK KAYNAKLARI EĞİTİM PROGRAMI
Toplam saat :18 saat
Eğitmen : AB Uzmanı Dr. Nejla Can Güler
Yer : İskenderpaşa Mah. Yeşil Tekke Sok. No: 4 Fatih- İstanbul
EĞİTİM TARİHLERİ ve YERİ:
30 Mayıs 2025 Cuma : 17.30-20.30 Konferans Salonu
31 Mayıs 2025 Cumartesi : 10.00-17.30 Kültür Sanat Akademisi Toplantı Salonu
01 Haziran 2025 Pazar : 10.00-18.00 Konferans Salonu
16.30-17.00: Kayıt ve Tanışma
17.00-19.30: Proje Yazımına Hazırlık (Durum Tespiti, SWOT Analizi, Literatür Araştırması, Ekip oluşturulması, Yöntem, Ön çalışma vb.)
17.30 – 18.00: Değerlendirme
ÖZET BİLGİ
PROJE DÖNGÜSÜ YÖNETİMİ
VE
PROJE DESTEK KAYNAKLARI
Eğitimin Amacı: Proje hazırlama, yürütme ve yönetim kapasitesini arttırarak, ulusal ve uluslararası proje fonu sağlayan kuruluşların fon kaynaklarından daha fazla yararlanılmasını sağlamak.
Proje Döngüsü Yönetimi (Project Cycle Management-PCM) eğitimlerinde genel olarak; proje hazırlama yöntemi olarak AB ve diğer uluslararası fon kaynaklarının tercih ettiği Proje Yönetim Döngüsü ve Mantıksal Çerçeve yaklaşımı baz alınmaktadır. PCM mantığına uygun hazırlanan eğitim içeriğinde bir projenin fikir aşamasından projeleştirme aşamasına kadar olan süreçler ele alınır. Bu kapsamda eğitim; proje döngüsü yönetimi mantığı, sorun analizi, paydaş analizi, hedef analizi, strateji analizi, mantıksal çerçeve matrisi, faaliyet planı ve bütçe hazırlama, fon kaynakları ve hibe programları ile bunların başvuru formlarının anlatılması başlıklarını içerir. Düzenlenen eğitimde bu yaklaşım uygulanmaktadır.
Eğitimin Hedefi: Eğitime tam katılım sağlayan kişinin Proje Döngüsü Yönetimi sonrasında fikirden proje yazmaya giden tüm aşamaları (proje döngüsü yönetimi mantığı, sorun analizi, paydaş analizi, hedef analizi, strateji analizi, mantıksal çerçeve matrisi, faaliyet planı ve bütçe) bilmesi, genel olarak fon ve hibe programları ile bunların başvuru formlarına aşına olması ve kendi proje fikrine uyan kaynakları nasıl takip edeceği konularında bilgi sahibi olması hedeflenmektedir.